Συνταγή

ΓΡΑΝΙΤΑ ΑΠΟ ΡΟΖΕ ΚΡΑΣΙ

Παγωμένη εκδοχή του κλασικού συνδυασμού φράουλας σε μπράντι, που με την προσθήκη αρωμάτων και γεύσεων από το κρασί και το μέλι οδηγεί σε μία λαχταριστή γρανίτα, η δροσιά της οποίας εντείνεται από το αναζωογονητικό άρωμα του δυόσμο.

Υλικά

  • 330 ml ροζέ ημίξηρο κρασί
  • 250 γρ. ώριμες φράουλες, πλυμένες, χωρίς κοτσάνι και κομμένες στη μέση
  • 80 ml εμφιαλωμένο νερό
  • 4 κ.σ. μέλι ανθέων
  • 2 κ.σ. Metaxa 5*
  • 2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
  • Φύλλα φρέσκου δυόσμου

Τοποθετούμε τις φράουλες και τα φύλλα δυόσμου μέσα σε μίγμα που φτιάχνουμε από το μέλι, το Metaxa και το χυμό πορτοκαλιού, το οποίο έχουμε ήδη ανακατέψει καλά και τις αφήνουμε για 1 ώρα (το υγρό πρέπει να τις καλύπτει). Προσθέτουμε το κρασί και το νερό και χτυπάμε το τελικό μίγμα σε μπλέντερ, στις πιο πολλές στροφές. Τοποθετούμε σε δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη (π.χ. παραλληλόγραμμη μεταλλική φόρμα κέικ) και καταψύχουμε. Από τη στιγμή που αρχίζουν να σχηματίζονται οι πρώτοι κρύσταλλοι πάγου, ξύνουμε με ένα πιρούνι, ανά 30 λεπτά, περιμένοντας να παγώσει τελείως η γρανίτα (3-4 ώρες, ανάλογα με την κατάψυξη). Σερβίροντας μπάλες γρανίτας γαρνίρουμε με φύλλα δυόσμου.