Στο κοκτέιλ Pink Sage συνδυάζονται τα φρουτώδη αρώματα του ροζέ κρασιού με αυτά του λάιμ και της μάλλον πιπεράτης αίσθησης του φασκόμηλου. Ο πικάντικος χαρακτήρας ενδυναμώνεται περαιτέρω από την καψαϊκίνη της πιπεριάς, εντείνοντας με τη σειρά του τον αρωματικό χαρακτήρα του ποτού. Γευστικά, η γλυκύτητα του κρασιού ισορροπεί με την ελαφρά καυτερή αίσθηση, που μαζί με τη χαμηλή θερμοκρασία σερβιρίσματος οδηγούν σε ένα αρωματικό, ευχάριστα γλυκό, ελαφρά πικάντικο και ταυτόχρονα δροσιστικό κοκτέιλ, με βάση το ροζέ κρασί.
Υλικά για 6 μερίδες
- Μία φιάλη ημίγλυκο ροζέ κρασί καλής ποιότητας
- 7-8 φύλλα φασκόμηλου, καλά πλυμένα
- Ξύσμα από δύο μικρά λάιμ, καλά πλυμένα
- 3-4 σποράκια από μία καυτερή πιπεριά (τσίλι)
- Φλούδα ή ροδέλα καλά πλυμένου λάιμ για γαρνίρισμα
- Φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι (προαιρετικά)
Βάζουμε όλα τα υλικά (εκτός από το πιπέρι) σε γυάλινο σκεύος που κλείνει (π.χ. μία γυάλινη φιάλη με φελλό) και ανακινούμε ελαφρά. Αφήνουμε για μία ολόκληρη ημέρα, ανακινώντας ανά διαστήματα, 3-4 φορές ακόμα. Σουρώνουμε (προαιρετικά) σε καθαρή γυάλινη φιάλη που κλείνει και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά (4οC). Σερβίρουμε σε ποτήρι λευκού κρασιού, καρυκεύοντας προαιρετικά με ελάχιστο φρεσκοτριμμένο ροζ πιπέρι και γαρνίρουμε με φλούδα (σαν κορδέλα) ή ροδέλα λάιμ.